top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Εργαζομένων Π.Φ.Υ. Θράκης

Αγωγή για τα κλιμάκια 2016-2017

Ενημέρωση μελών συλλόγου


Ο Σύλλογος εργαζομένων στην Π.Φ.Υ. Θράκης ενημερώνει τους συναδέρφους και τα μέλη του, για επικείμενη αγωγή εναντίον της 4ης ΥΠΕ για τα μισθολογικά κλιμάκια των ετών 2016-2017. Συγκεκριμένα η διαδικασίες κινήθηκαν μετά από επαφή του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων, με τον δικηγόρο Κο Μορφακίδη. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν, πως το πάγωμα των κλιμακίων είναι αντισυνταγματικό, βάση νόμων που ανέφερε ο εν λόγω δικηγόρος.

Θεωρούμε ότι οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλα τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αποφασίσουν εάν θα συμμετέχουν.


Η απόφαση για την συμμετοχή ή μη είναι καθαρά προσωπική. Ο ρόλος του συλλόγου είναι ενημερωτικός και μόνο.


Η αμοιβή του δικηγόρου προσδιορίζεται στα 20 ευρώ ανά άτομο και 8% επί του ποσού σε περίπτωση δικαίωσης. Οφείλουμε να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε την αρνητική κατάληξη που είχαν προηγούμενες διεκδικήσεις.

Οι αγωγές αυτές πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 25 Μαΐου 2023 στο Διοικητικό πρωτοδικείο και μεταβιβάζονται άμεσα στο ΣτΕ, προς έκδοση αποφάσεων. Τονίζετε δε, πως αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Βασική προϋπόθεση για την κατάθεση αγωγής είναι να είναι μόνιμος υπάλληλος από το 2016 και να μισθοδοτείται από την4η ΥΠΕ. Συνεπώς δεν αφορά αποσπασμένους ή μετακινημένους συναδέλφους, οι οποίοι μπορούν να απευθυνθούν στον φορέα που ανήκουν.

Τα διεκδικούμενα ποσά είναι:

ΥΕ: 1032 ευρώ,

ΔΕ: 1440 ευρώ ,

ΠΕ: 1416 ευρώ,

ΤΕ: 1320 ευρώ

Η προσαύξηση των τόκων είναι 6%(περίπου 178 ευρώ)

Η διαδικασία περιλαμβάνει συμπλήρωση στοιχείων σε πίνακα (ονομ/μο, ΑΦΜ, ημ/νια διορισμού βλ. έγγραφα στο τέλος της δημοσίευσης). Σε περίπτωση αναστολής θα πρέπει να σημειωθούν επακριβώς οι ημερομηνίες. Οι πίνακες θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 9 Μαΐου στον δικηγόρο. Κατόπιν θα αποσταλούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά και θα γίνει η καταβολή του χρηματικού ποσού.

Έχει αποσταλεί ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε όλα τα Κέντρα Υγείας μέλη του συλλόγου. Για την διευκόλυνσή σας παραθέτουμε τις λίστες στα συνημμένα έγγραφα. Η μεταφόρτωση μπορεί να γίνει και από την παρούσα δημοσίευση.

Τα στοιχεία μπορούν να ανευρεθούν από τον ατομικό σας φάκελο στην ιστοσελίδα της αξιολόγησης.


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΕ)
.docx
Λήψη DOCX • 16KB

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΕ)
.docx
Λήψη DOCX • 16KB

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΥΕ)
.docx
Λήψη DOCX • 16KB

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΔΕ)
.docx
Λήψη DOCX • 16KB

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page